2014. szeptember 20., szombat

CRAYON ROCKS zsírkréta, az apró fejlesztő "csoda" - 1.rész


Évekkel ezelőtt az internetet böngészve figyeltem fel és már akkor megfogadtam, hogy ezt ki kell próbálnom. Egy igazán kis apró ékszer,ami még fejleszt is, csoda...


Nagy érdeklődéssel olvastam,hogy egy több évtizedekig speciális igényű gyermekekkel foglalkozó tanárnő, Barbara Lee, hogyan találta fel a CRAYON ROCKS zsírkrétát és "szabta személyre" a méretét és formáját.

Figyelve a gyerekeket és azt, hogy milyen eszközökkel szeretnek rajzolni rájött, hogy bizony a zsírkréta egy mellőzött rajzeszköz, miközben ez az első olyan eszköz amelyet a gyermekeknek használniuk ÉS élvezniük kellene a szabadon firkálás során. Az ész nélkülinek tűnő papírgyilkos firkálásnak hatalmas jelentősége van mind a korai, mind a későbbi biztos ceruzafogás kialakulásában, mivel szükség van az intenzív kéz- és karmozgásra, használatra. A kreativitásról még nem is beszéltem...


A zsírkréta pedig nem mindegy, hogy milyen. Ha vékony, akkor könnyen törik, ha kicsi és törött, akkor a pici kezek nem tudják megfogni, ha vastag és tömzsi, akkor nem szívesen fogja meg a gyermek és nem is tudja jól fogni, kialakul a rossz rögzülés. Így egy ilyen apró, de jól megfogható eszközt a gyermek sokkal szívesebben fog meg, ráadásul a kéz izmait erősíti, alkalmas a nagy mozdulattal történő rajzolásra és a frusztráció mentes kreativitás kibontakozásához hozzásegít.

A minőség egy külön fejezetet kap. A 10 éves lányom mikor a kezébe vette a CRAYON ROCKS zsírkrétát és elkezdett vele rajzolni, egyből azt mondta, hogy "Olyan selymes és közben olyan szépen fog!" Teljesen más élmény vele rajzolni, gyönyörűen siklik a papíron, remekül fed, jól keverhetőek a színek, egyszerűen gyönyörűek. Köszönhető a szójaviasznak a kréta selymes és igen jó "siklást" biztosít a papíron,a gyönyörű színekért az természetes színezékek a felelősek. 







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése